Duo na suchú kožu


Peeling Bamboo exfoliant 

Bohužiaľ na peelingy je moja pokožka veľmi citlivá a rozhodne nepatrím k tým šťastným babám, ktoré môžu použiť na telo „čokoľvek“ a cez to všetko ich pokožka prekvitá krásou a zdravím. Mám problémy s dehydratovanou kožou na tele i tvári, miestami tak suchou, až sa tvoria šupinky a v najhoršom prípade – a to najmä v zime a na jar ma koža doslova „bolí“ od suchosti. Pokožku na tvári riešim už výlučne iba enzymatickými peelingami, nakoľko „zrniečkaté“ abrazívne peelingy mi tvár ešte zhoršovali. Po prvotnou wau efekte vždy nastali problémy. V rámci peelingu na pokožku tela som vyskúšala Bamboo exfoliant. 


Jedinečnosť produktu indikuje fakt, že obsahuje špeciálne saponíny z extraktu rastliny Yucca shidigera. A práve vďaka nim prenikajú prírodné rastlinné zložky, ktoré taktiež pôsobia antibioticky do najhlbších vrstiev pokožky. A to má zase za následok to, že účinné látky pracujú práve v najzákladnejšom mieste našich kožných problémov – teda čistia a detoxikujú pokožku v jej najhlbších vrstvách, upravujú tým jej prekrvenie, hydratujú ju, upokojujú, pôsobia antibakteriálne a protizápalovo. Ovplyvnil ma taktiež fakt, že garantom tohto produktu ako i ostatných produktov s výťažkou z Yuccy je lekár, ktorý sa zaoberá vplyvom saponínov na ľudských organizmus MUDr. Oto Sova CsC. Podľa jeho slov pôsobia saponíny v ľudskom tele ako mydlo. Sú to látky, ktoré zmenšujú povrchové napätie pokožky, upratujú a zametajú usadeniny hlboko v koži a pritom jej neškodia a nepôsobia toxicky. No a samozrejme najrozhodujúcejší bol pre mňa fakt, že ide o peeling určený najmä na citlivú, suchú a problematickú pokožku. A voilá: neobsahuje konzervanty, parabény ani ťažké kovy a nie je testovaný na zvieratkách.


Zloženie

Ihneď po otvorení peelingu vidíte skôr krémovitú štruktúru produktu a v nej malé zrniečka. Je to dosť nezvyk oproti iným telovým peelingom, ktorých vzhľad je typický zrniečkatou štruktúrou. Krémovitý základ tvorí kokosový olej, ktorý ako už dobre vieme obsahuje veľa antioxidantov a udržiava mladistvý vzhľad pleti, tým že ju vyživuje, hydratuje a pôsobí aj antibioticky proti baktériám, ktoré nám spôsobujú akné. Ďalej je to bambucké maslo – ďalšia fajnotka pre pokožku. Práve ono hydratuje a vyživuje pokožku, stimuluje bunkovú aktivitu pleti, čím perfektne predchádza vzniku vrások, pôsobí proti nerovnosti pleti, škvrnám a rozšíreným pórom. No a samozrejme základom produktu sú saponíny rastliny Yucca Shidigera. Práve tie napomáhajú pokožke zbavovať sa nepotrebných, škodlivých a nebezpečných látok.
Abrazívna  časť produktu – teda tá typicky peelingová štruktúra – je tvorená jojobovými korálkami. Sú ideálne pre čistenie kože.  Povrch korálkov je hladký a tvrdý, účinne odstráni nečistoty a odumreté kožné bunky bez podráždenia pokožky.Obsahujú veľa minerálov (najmä kremík a zinok) a tiež veľa prospešných mastných kyselín a vitamínov a tým vytvárajú ochrannú vrstvičku, ktorá ochraňuje kožu pred vysychaním, vyživuje ju, zvyšuje elastickosť, vyhladzuje vrásky, jazvy a strie a regeneruje pokožku celého tela. Exfoliačnú zložku dopĺňa 100% čisté bambusové vlákno.
Produkt obsahuje 50 ml a kúpite ho na www. reparexshop.sk.

Použitie

Keďže peeling je naozaj krémový, šetrný a hydratačný, nemám obavu ho použiť podľa chuti, najčastejšie tak 2-3 krát do týždňa. Pokožku si najskôr očistím tuhým mydlom , ale sprchovým krémom a následne zapracujem peeling. Dôkladne vmasírujem do pokožky a opláchnem. Tú úžasnosť cítite už po prvom použití. Pokožka je hladučká a jemnulinká na pocit i na dotyk. Môžem zodpovedne prehlásiť, že účinok je akoby ste sa „vyšúchali“ tradičným peelingom, ale zároveň je pokožka hydratovaná a tak krásne zjemnená. Ako detská prdelka 😉. Tento produkt je skvelý pre tie z nás, ktorým sa nechce natierať telovými mliekami a maslami 😊. Naozaj nie je potrebná ďalšia hydratácia, ale samozrejme ďalšie ošetrenie telovým mliekom, olejom, alebo krémom našej pokožke iba prospeje.

Golden ointment – kozmetická masť na pokožku

V rámci ďalšej starostlivosti o telo zvyknem používať kozmetickú masť na pokožku Goldenointment. Jedinečnosť tohto produktu spočíva v tom (podobne ako vyššie opisovaného peelingu), že obsahuje špeciálne vyizolované terpénové saponíny z extraktu Yucca Shidigera. Vďaka nim umožňuje prenikanie prírodných rastlinných antibioticky pôsobiacich substancií do najhlbších vrstiev pokožky a prispieva tým k regenerácii pri hojacich sa drobných poraneniach a popáleninách, redukuje akné a celkovo vyrážky na pleti, uľavuje pri svrbiacich, páliacich a štípajúcich prejavoch kožných alergií a ekzémov. Okrem nich obsahuje bielu vazelínu a olivový olej.


Masť je skutočne hutná. Ja ju používam na premasťovanie namáhaných častí tela – najmä na lakte a kolená. Výborne sa mi osvedčila i na starostlivosť o ruky – najmä pred spaním. Niekedy mám ruky tak suché, že ma doslova bolí pokožka na nich. Golden ointment ich krásne premastí a upokojí, ale zároveň sa behom pár minút vsiakne, takže nehrozia nejaké mastné stopy, alebo mastný diskomfort ako napríklad pri lekárskej vazelíne. Počas noci mi krásne zahojí pokožku na rukách, ráno sú ruky jemné a ošetrené, prípadné trhlinky krásne zacelené. Masť zvyknem používať aj na popraskané pery a velebila som výrobcu aj teraz počas vianočných sviatkov, keďže som mala nádchu a na môj zodratý nos pôsobila masť ako „nebeský“ balzam 😆. Uplatnenie našla táto masť aj u môjho psieho miláčika a to vtedy keď mu praskla labka a trhlinka mu robila také bolesti, že na labku ani nestúpal. Masť bola výborným pomocníkom a behom dvoch dní bola labka zahojená. Mastičkou som kurírovala aj môjho brata, ktorý ležal na ARO oddelení. Dva krát denne som mu ňou masírovala namáhané časti tela ako prevenciu pred preležaninami a zapareninami – hlavne päty, zadok, kríže.


A aby som nezabudla! Golden ointment masť je výborná kúra na suché a popraskané chodidlá. Každý večer aplikujem na čisté osušené chodidlá, počkám pokým vsiakne a obujem si ponožky. Chodidlá sú mäkučké a hebké. Produkt obsahuje 50 ml a kúpite ho na www. reparexshop.sk.
Oba produkty sú vyrobené, balené a laborátorne skúmané priamo výrobcom na Slovensku a boli otestované podľa predpisov EÚ a prihlásené v Bruseli. Vlastnia všetky potrebné atesty.





Komentáre

Obľúbené príspevky